sahabat

Tuesday, February 1, 2011

Tolak PAS - Jahiliah

1 Malaysia yang tolak PAS itu jahiliah

Tuan Guru keluar satu fatwa lagi - tolak PAS jahiliah. Orang islam di DUN Tenang yang undi BN semuanya jahiliah. Tuan Guru ni kata begitu bukan nya apa2, cuma dia nak kasi takut orang2 islam aje. Sebenarnya semua fatwa2 ulamak PAS itu hanya ugutan saja tak lebih dari itu.

Setiap kali pemimpin2 PAS ni buka mulut, ayat ugutan pasti tersembur dari mulut mereka. Kepada pengikut2 totok kaum PAS mereka sangat takut terhadap ugutan ini. Tetapi bagi manusia yang berakal panjang, sedikit pun mereka tidak hiraukan ugutan pemimpin2 PAS ini.

Sekarang pemimpin2 PAS sudah berpeluh dahi nya. Kaum cina dan india yang di haraf2 kan menyokong nya sudah berpaling tadah. Ini terbukti di DUN Tenang. Jika sekiranya bukan melayu sokong PAS, PAS cuma perlukan 20% sahaja undi dari kaum melayu. Malang nya perkara ini tidak lagi berlaku hari ini.


Paling malang ialah calun PAS iaitu Cikgu Mala, yang di kejar terlepas, yang di dukung terciciran pula. Kerja hilang mata pencarian pun hilang. Tak mengapa le, mungkin cikgu ni dah memang banyak harta dan dari keturunan orang kaye2 agaknya. Jika tidak, malang sungguh nasib cikgu ni.

No comments: